onsdag 25 januari 2012

Hotellfnatt & Framtidstro

Hej på er alla!

Det har varit ett långt avbrott och det har faktiskt varit ganska så skönt. Min inspiration till bloggen är helt borta och jag känner att jag har så många fler viktiga saker att göra så att dygnets 24 timmar räcker inte till annat än det absolut viktigaste.

Både julen och nyåret var lugna och sköna och både jag och Tuva fick så fina saker. Tyva fick olika leksaker som hon än idag verkligen gillar otroligt mycket. Det var Hello Kitty lego, blinkande och spelande tänkargrejjer, en ny jacka och täckbyxor och en snömadrass, var bara några av sakerna. Själv så fick jag en spa-hotellvistelse i Skellefteå av min mamma. Vi kommer att åka dit i slutet av Februari och skämma bort oss lite och ha lite kvalitetstid bara jag och hon. Det var längesen sist. Jag fick också lite kläder och hemmaprylar. Av Ibbe fick jag en hotellnatt i centrala Luleå och dit åker vi redan på nu på lördag för lite shopping, finrestaurang besök och festligheter på kvällen. Som jag längtar. Aldrig förr i mitt liv har jag bott på hotell med en pojkvän och det närmaste jag har kommit det var en 2 veckors semester på Ibiza tillsammans med min bror Erik, men det känns ju inte som samma sak riktigt. ;) Tack alla fina människor för allt fint vi fick och för den goda maten som du hade lagat mamma på julaftonen.

Jag har jobbat ganska mycket över jul och nyår och jag kan säga att det var det lätt värt nu när lönespecen trillade in. Skönt att få ihop lite pengar eftersom jag var tvungen att låna av mamma i December då jag inte fick något studielån. Nu med denna lön så är jag skuldfri henne och kan fortsätta leva som vanligt igen. Det verkar som att jag redan fått heltidssommarjobb via kommunen denna sommar så jag är riktigt nöjd och känner mig trygg när jag går ut som färdig assistent till sommaren.
Jag är mer än glad att ha fått in en fot på kommunen då jag anser att det är en stabil och trygg arbetsgivare med bra villkor och gulliga chefer. Nu hoppas jag bara på att även Ibbe får ett jobb i sommar så kanske vi kan spara ihop lite pengar och hitta på något skojj med våra två barn.

Skolan har startat med en ny termin och ungefär 7-8 nya klasskompisar. Om förra terminen var intressant så känns denna termin tung och fylld av allvarliga ämnen. Det är etik, lagar och regler inom samhälls och kommunikation & yrkesroll bland annat. Tempot är högre nu och jag får absolut anstränga mig och koncentrera mig för att hålla motivationen uppe och göra läxorna klart i tid. Det känns rätt svårt att få både skola, rollen som mamma, plastmamma, flickvän, Buddhas matte, vän och familjemedlem att gå ihop och ibland känner jag mig både otillräcklig och slutkörd. Det dåliga samvetet pickar på då jag återigen sätter Tuva framför Teletubbies, går en kort runda med Buddha, kanske irriterar mig på Ibbe och knappt orkar laga riktig mat för 4:e dagen på raken. Men allting har sitt pris och jag tror att när skolan är slut så kommer jag också att hitta någon slags energi igen.

Tuva min älskade, fina, lilla solstråle. Hon är beviset på att jag lyckats med något riktigt bra i livet. Min stolthet, min energi och största glädjekälla någonsin. Jag får dela livet med den bästa lilla människan på jordklotet och varje dag får jag presenter av henne i ord, kramar, pussar och kel.
Hon är nu 19 månader gammal och utvecklas i rasande fart. Hon kan härma alla ord hon hör och pratet börjar bli mer nyanserat än tidigare. Två och två ord läggs ihop till en minimening och hon förstår precis allting jag säger. Det kan vara som att gå och släng det där i soporna, hämta din tutte som ligger på golvet, gå och ge Buddha en kram, lämna Nalle Puh till Ibbe eller kamma Emmys hår. Hon förstår allting. På kvällen efter tandborstningen så går hon till handdukarna och torkar munnen. Ja listan kan göras lång men nu är hon ingen bäbis längre. Nu ser till och med jag det och jag som har väntat på att hon skulle bli äldre och klokare, nu sker det.






Jag går i väntans tider. Min lillebror David och hans Katarina är beräknade imorgon (26 jan). Jag ska bli faster för fjärde gången och det känns som om nyfikenheten snart spränger magen. Äntligen föds det en liten, liten människa in i familjen igen och jag ska gladeligen sitta barnvakt om de behöver mig i framtiden. Shit vad roligt. Lycka till nu både lillebror och svägerska inför vad som komma skall. Snart har ni guldklimpen hos er och det nya livet kan få ta fart! :)

Ska bjuda er på en härlig dag som jag hade med bara Tuva och Buddha förra helgen:











Jag tror inte jag skriver så mycket mera just nu, men roligt att se att besöksräknaren fortsätter ticka framåt trots att jag inte uppdaterat på över en månad. Jag återkommer med ett inlägg från helgen som kommer och vår hotellvistelse i Luleå.

Tills dess....simma lugnt!

//Sussie

4 kommentarer:

  1. Jag älskar dig sussie...å allt de fina i ditt liv!! min bästa vän, alltid, idamaria

    SvaraRadera
  2. Njut av hotell lungnet nu och vad roligt att du skriver igen, gillar verkligen din blogg.

    SvaraRadera
  3. Tack Maddi..gulligt sagt..såna kommentarer gillas!

    Ida Ms. Sunshine supermama..du är oxå min speciella..önskar vi kunde ses snart.. Puss!

    SvaraRadera
  4. Åh äntligen ett inlägg:) Men jag är likadan, kan gå länge mellan gångerna o ibland har man blogglust o då kommer de oftare. Men härligt när de kommer i vilket fall:)

    Har ju också precis börjat skolan och än så länge känns det skönt o vi tickar på i ganska behaglig takt men sen lär det väl gasas på som satan. Mycket som ska hinna få plats i ens hjärna under kort tid. Men du är så duktig och det kommer gå galant:)

    Tuva har blivit om än mer lik dig nu...det är inte sant.De är stora våra tjejer nu och visst är det härligt när man kan vara med dem på ett annat sätt men ibland blir jag lite känslosam och undrar var min lilla bebis tagit vägen;)

    Jag är inte ett dugg förvånad att Tuva har fått talets förmåga, det har hon fått från sin mamma:) Kan riktigt höra henne framför mig och lika många gånger vi fick säga "tyst nu Sussie!" haha så kommer du få göra det tusen gånger om;-) Min lilla skrutta har inte börjat prata eller härma ord nämnvärt..rappakalja är vad det är men det kommer tids nog.Jag får passa på att vila öronen nu;)

    Ta hand om er på er lilla kärlekshelg, låter helt underbart!!:)

    Puss o kram Anna

    SvaraRadera